Ungheste galop

Ungheste galop

30. april 2019 0 Af admin

Jeg har spurgt Ridelæreren, Karen Bruun om ”hvilke arbejde anbefaler du til en ung hest der har svært ved at finde og holde korrekt galop (foretrækker krydsgalop)?”

Karen svarer: Hvis jeg har unghest vil krydsgaloppere, så tager jeg det helt roligt, for det er ofte bare spændinger som forsvinder af sig selv når hesten får mere balance. Men hvis man gerne vil hjælpe spændingerne på vej så er galop iterrænet er super løsning, og i det daglige ville jeg stille hesten en anelse til udvendige side når jeg galoppere. For at hjælpe den med at holde rigtig galop. Dog er problmet bare en spænding som opstår ved at vi sætte os på hesten, så man må i starteb forsøge sig lidt frem på den enklte hest.

Lidt om Karen: Jeg har hele mit liv drømt om at skulle leve af at ride, jeg valgte vejen som berider elev i en alder af 17 år, Men jeg havde ikke økonomisk opbakning hjemmefra til at kunne holde mig selv med heste, bil, og trailer. Så jeg valgte i stedet for et arbejde som handicaphjælper, med lange 24 timers vagter og meget fritid. I min fritid arbejde jeg i forskellige stalde som groom/rytter. I de år lærte jeg rigtig meget. Men vigtigst af alt lærte jeg at hvor der er villige er der vej.