Sommeren er ovre for Sofus

Sommeren er ovre for Sofus

12. august 2019 0 Af admin

Som de fleste af jer ved er og har Sofus altid været lidt til den tynde side, derfor valgte jeg her hen over sommeren at give ham en god sommerferie i engen, for at få han fedet lidt op inden vinteren og det vidste sig at være en god plan på mange områder. Sammen med græsset har han selvfølgelig stadig fået sit yndlingsfoder fra Red Mills – dog bare en mindre mængde og stadig med stor succes.

Lige før sommeren vejede han 554 kg. efter 6 ugers fri i engen med masser af græs, vejede han 585 kg. altså 31 kg havde han taget på, det er jo helt super. Mange tænker sikkert hvordan jeg kan veje hestene så nøjagtig, men vi kommer jo hos Happy Horse Spa og Rehab hver uge og her har de en hestevægt, så det er super fedt nu hvor jeg gerne vil følge med i hans vægt.

Men det er ikke kun vægten der har haft godt af en lille pause, Sofus er gladere end før, han har haft nogle hårde måneder hvor der er sket kæmpe udvikling både for ham og mig, nu har han haft lidt tid til at komme sig og virker 200% klar på opgaven igen.

Han mangler lidt kondi nu:-) Men han kæmper og er her efter snart 3 ugers arbejde ved at være tilbage i form. Jeg har redet en masse lange ture på stranden og i skoven, samt på ridebanen og nu er jeg ved at få samlet godt op på ham igen og i næste weekend skal vi til vores første stævne efter sommeren – distriksmesterskab for hold i Ulsted rideklub, det glæder vi os til.

Foderplanen efter sommeren lyder på følgende pr. dag:

3 kg. Red Mills Pro Fibre 13 cubes

1 kg. Red Mills Hi-Fibre Bran Mash

1 kg. Dengie Alfa A Oil Lucerne

Alt foderet er selvfølgelig købt hos Horsechoice – den bedste rådgivning.

Dette foder, Red Mills Pro Fibre 13, er højt på kvalitets protein og essentielle aminosyre og det er dampkogt og dobbeltpelleteret for en optimal fordøjelse og bedre optagelse af næringsstoffer.

Red Mills Hi-Fibre Bran Mash er klart Sofus´ yndlingsmåltid – dette er let fordøjelig, fuldt afbalanceret med vitaminer og mineraler.

Lucernen bruger jeg til at give længere tykketid samt inden jeg rider, for at han har lidt i maven (jeg rider jo altid fra morgenstunden).