Sanne kontrolscanning

Sanne kontrolscanning

28. maj 2019 0 Af admin

Idag skulle Sanne til kontrol scanning for at se om hun stadig var i fol.

Idag er hun 55 dage henne og det er i følge dyrlægen okay at scanne nu, da den værste tid for at tabe føllet nu er overstået. Man siger at fra dag 0 til dag 40 er den mest risikable periode for at hoppen aborterer (80% af alle aborter ligger i denne periode).

Scanningen viste tydeligt (sagde dyrlægen, jeg aner ikke hvad man skal kigge efter på sådan et scanningsbillede) at Sanne stadig var drægtig og vi kunne endda se tydelig hjerterytme.

En hoppe går 11 mdr. eller mere præcist 340 dage, det vil altså sige at Sanne har termin 9 marts 2020. Det bliver spændende og jeg glæder mig helt vildt til at få en lille lækker Janeiro platinum baby næste år.

Har i set de føl der kommer i år efter ham?? de er simpelthen for lækre, tjek denne side ud hvis i er interesseret.

På  nuværende tidspunkt beskrives føllet i maven sådan:

2. drægtighedsmåned
Det vigtigste for at opnå målet er at holde hoppen under så naturlige/almindelige betingelser som muligt, hvad angår foder, træningsintensitet, opstaldning og stressniveau. Ændringer i hoppens hormonstatus vil ofte give sig udslag i, at hun er meget rolig at omgås. På dag 60 er fosterets øjenlåg lukkede, næseborene er 1 mm smalle slidser og albuer, knæ, forknæ og haser er synlige. Det er på dette tidspunkt at kønsbestemmelse af fosteret kan finde sted.
Kilde get2vet.dk

Dagligt arbejde med Sanne
Lige nu går Sanne i longe en dag om ugen, på vandbånd en gang om ugen samt en skovtur en gang om ugen. Den dag hun longeres, træner vi også mønstring, da Sanne er meldt til dyrskue i Hjørring den 21-22 juni.

Der udover har jeg tænkt på kåring, hvad jeg skal med hende, skal jeg sende hende afsted i år (Hun er 3 år i år og jo ikke helt “færdig”), til næste år (efter foling som 4 års, med føl ved siden) eller skal jeg sende hende på stationsafprøvning i efteråret (stadig 3 år, men måske mere “færdig” end nu).

Er der nogen der har erfaring med noget af det, for og imod, så lad mig endelig høre hvad i vil anbefale?