Morgen ridningen inden stævne

Morgen ridningen inden stævne

30. april 2019 0 Af admin

Jeg har spurgt Ridelæreren, Karen Bruun om hun altid morgen rider hendes heste på dagen inden et stævne og hvorfor, samt synes om hun synes, at alle bør have deres heste ”ude” på dagen inden stævne?

Karen svarer: Ja jeg morgen rider altid, med mindre vi har start tid meget tidligt 🤪 jeg kan godt lide lige at mærke hvor de er – hvis de fx er friske, rider jeg dem lidt længere, hvis det er en lidt sløv og uskrap hest, bruger jeg lidt tid på at få den gjort kvik for benene. Jeg rider dem mest lige for at mærke efter hvad der kunne være et problem, og hvad jeg skal forvente af hesten, og jeg kan på den måde også planlægge min opvarmning bedre. 
Fx : Zodiac er en slow starter, han skal altid skridtes varm i lang tid, men hvis man rider ham for længe på opvarmningen, kan man risikere at han syre til i musklerne, og derved bliver overtræt. Hvis man derimod rider ham en lille tur om morgen inden start, er han bedre/nemmere at varme op. Jeg lukker også gerne hestene lidt på fold om morgen hvis det er muligt.

Lidt om Karen: Jeg har hele mit liv drømt om at skulle leve af at ride, jeg valgte vejen som berider elev i en alder af 17 år, Men jeg havde ikke økonomisk opbakning hjemmefra til at kunne holde mig selv med heste, bil, og trailer. Så jeg valgte i stedet for et arbejde som handicaphjælper, med lange 24 timers vagter og meget fritid. I min fritid arbejde jeg i forskellige stalde som groom/rytter. I de år lærte jeg rigtig meget. Men vigtigst af alt lærte jeg at hvor der er villige er der vej.