Hoppens brunst

Hoppens brunst

30. april 2019 0 Af admin

Jeg har spurgt Dyrlæge med speciale i hestesygdomme Mette Rauer om Hvor længe er en hoppe i brunst og hvor ofte? hvor gammel er hoppen når den første gang er i brunst? kommer hoppen også i brunst om vinteren eller hvornår fra og til?

Mette svarer: Hoppen er i brunst ca 5 dage og har en cyklus på ca 21 dage. De fleste hopper kommer i brunst når de er 1 1/2 år til 2 år. Nogle tidligere det afhænger af hvornår på året de er født og deres tilvækst. De hormoner der starter hoppens cyklus er styret af lyset så de fleste hopper starter brunst sidst på vinteren først på foråret dvs nu og de fleste har deres sidste brunst i sep til oktober. Enkelte hopper har brunsttegn om vinteren men så har de ofte unormale forhold i livmoder/æggestok/hormonbalance

Kort om Mette: Mette er uddannet dyrlæge i 2011 hvor hun blev optaget på hestedifferentieringen. Mettes liv med heste startede da hun blot var 7 år, gennem årene med hestene var det primært springsporten der vandt ind hos Mette og hun har tidligere sprunget på m-niveau.