Haybar

Haybar

13. oktober 2020 0 Af admin

Nu har vi (mine heste og jeg) testet vores nye slowfeeder haybar i en uge og jeg er overall positiv.

Tak for alt jeres hjælp med for og imod, den ene og den anden. Valget faldt på denne: Dan Egtved 

Første håndsindtrykket
Servicen var i top, den kom dagen efter jeg bestilte den, der var den nødvendige samle manual med, det tog ikke lang tid med at samle den og den var hurtig sat op.

Placeringen
Jeg kan godt lide at man kan sætte den i den højde man ønsker og som passer til hesten, så den æder i en naturlig højde.

Rummeligheden
Denne høhæk har en kapacitet på 90 l. eller 4-5 kg. hø, det lyder umiddelbart ikke af meget, men det fungerer super med opfyldning morgen og aften (den har endnu ikke været tom når jeg er kommet). Hestene kan kun få minimalt hø op af den af gangen og på den måde er der nærmest intet spild.
Og så kan jeg godt lide at jeg nemt kan tømme det sidste smugler ud hver dag, så det ikke ligger i bunden af en større høhæk og bliver dårligt.

Tømning
Nu når vi er ved det med at tømme det sidste ud, så kan jeg ikke rigtig beslutte mig for om jeg synes den kant der er i bunden (se billeder i bunden) om den er dum fordi den samler smugler (så det ikke ryger nedenud) eller om den er god, fordi jeg så nemt kan tage det sidste ovenud.

Det larmer lidt
Åbne/lukke systemet er lidt spinkelt og hvis de rykker meget hårdt, tror jeg godt de kan rykke den op (jeg har ikke været udsat for det endnu, men kan fornemme at det godt kan ske).
Dernæst, så kunne jeg godt ønske mig at lukkefunktionen var gummibelagt eller andet, så den ikke larmede så meget, hver gang de hiver hø op af den og gitteret går imod kanten (som det jo skal for at holde på høet).

Fakta
Høhækken er galvaniseret ved levering, og leveres som skrevet som samlesæt (nemt at samle) Jeg har fået min malet, så den passer til resten af boksene (grøn).
Den måler 60x47x53cm og rummer 90 l. og er til væg montering – uden bagplade.

konklussion
Så svaret er “ja” denne haybar kan du roligt købe, det vil du ikke fortryde:-)