Forebyggende fysioterapi

Forebyggende fysioterapi

21. februar 2019 0 Af admin

Jeg har stillet fysioterapeuten et spørgsmål:

“Kan fysioterapi bruges forbyggende og hvordan?
Hvad betyder udspændinger og strækøvelser for hestens funktion og holdbarhed?”

Forebyggelse er et essentielt område indenfor fysioterapien. 
Videnskabelige undersøgelser har påvist at hestens rygmuskulatur styrkes gennem udførelse af de såkaldte ”gulerodsøvelser”. Dette er påvist gennem ultralydsscanninger af hestens stabiliserende rygmuskler, bækken- og mavemuskler. Heste der jævnligt udfører disse øvelser, har ligeledes færre rygskader. 
Strækøvelser er med til at bevare mobilitet/smidighed, reducere muskelømhed og er en vigtig medspiller i forhold til evnen til at kunne arbejde i de samlede øvelser. 
Strækøvelserne er med til at forbedre hestens holdning og dermed generelle evne til at kunne arbejde korrekt under træningen.
Strækøvelserne fungerer ligeledes som en god indikator for hvorvidt hesten er smidig og uden spændinger/låsninger i sin nakke, hals og rygsøjle. 
For at opnå disse mange fordele, kræver det dog at øvelserne udføres korrekt! Få derfor din hestefysioterapeut til at demonstrere øvelserne på din hest. Hestenes eksteriør er forskellige, derfor skal øvelserne også tilpasses til den enkelte hests behov.

Forebyggelse er dog meget mere end blot strækøvelser. Det handler også om den korrekte træning, træningsvariation, vejledning, osv. 🙂 Derudover er rytterens fysik (og ridetekniske evner) naturligvis også en vigtig paramenter i forhold til hestens funktion og holdbarhed…

Kunne du tænke dig at se nærmere på hvad Louise kan tilbyde, kig da forbi hendes hjemmeside eller facebook