Ridelæreren

Navn : 

Karen Marie Bruun 

Fagbetegnelse: 

Rytter/underviser/salgsassistent 

Privat: 

Forlovet med Torben Jensen, som er ejer af Hjortdalgård 

Baggrund: 

Jeg har hele mit liv drømt om at skulle leve af at ride, jeg valgte vejen som berider elev i en alder af 17 år, Men jeg havde ikke økonomisk opbakning hjemmefra til at kunne holde mig selv med heste, bil, og trailer. Så jeg valgte i stedet for et arbejde som handicaphjælper, med lange 24 timers vagter og meget fritid. I min fritid arbejde jeg i forskellige stalde som groom/rytter. I de år lærte jeg rigtig meget. Men vigtigst af alt lærte jeg at hvor der er villige er der vej. 

I 2008 var jeg i USA ved Lars Petersen, og det var her dressuren vandt min kærlighed, tidligere sprang jeg mest, da jeg rejste til USA havde jeg lige solgt mine ene springhest og den havde stod skadet med et brækket griffelben. Så da jeg kom hjem blev springhesten genoptrænet og solgt. 

Hvordan er din hverdag? 

Vi starter kl 8:00 med første hest, jeg rider ca 5-6 heste, hvorefter jeg tager på arbejde i Rytterhuset Viborg. 

Om aften skiftes Torben og jeg til at undervise. Torben underviser 2 aftner om ugen ude, og jeg en aften, de andre dage underviser vi hjemme. 

Hvad er specielt ved din forretning? 

Vores forretning er bygget op af flere elementer, vi har heste i tilridning/ridning/kommission/ videreudannelse, undervisning i både spring og dressur, samt avl og salg af vores egne heste. Vi gør altid vores bedste, og vi søger hjælp ved andre hvis der er noget som driller. 

Hvad vil du gerne være kendt for?  

Vi vil gerne være kendte for at være ærlige, vi ønsker at vores elever og hesteejere får den korrekte hjælp og rådgivning, og ikke blot den mening de helst vil hører. Vi kalder en skovl for en skovl, og en spade for en spade.  

Jeg holder utrolig meget af at se den udvikling mine elever er i, og jeg har store piger som jeg har undervist siden de var 7-8år. Vi har ryttere på alle niveauer i både dressur og spring. 

Hvad laver du i din fritid? 

Vi bruger al vores fritid på vores fælles søn og Torbens børn. Vi holder sjælent fri, men hvis vi kan komme afsted, tager vi gerne på skiferie. 

Derudover kan jeg godt lide at være kreativ, så jeg roder ofte rundt med gamle møbler og maling. 

Hvad ved vi ikke om dig?  

Jeg falder næsten altid i søvn i biografen, og min mor vil nok sige jeg er et rodehoved.   

Kontakt oplysninger : 

Karen Bruun 
Fastrupvej 1 
8830 Tjele 
60769171 
Karenmariebruun86@gmail.com 

#Hashtag:  #hjortdalgård #ricardomåalt